Emotionele ontwikkeling in het onderwijs: kinderspel?

Een dag over emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren in gewoon en buitengewoon onderwijs.

Voor leerkrachten, zorgcoördinatoren, orthopedagogen, psychologen, CLB medewerkers, beleidscoördinatoren, ondersteuners, directies en iedereen die zich wil laten inspireren. 

We bieden een programma met voor elk wat wils. Heb je geen voorkennis over Emotionele Ontwikkeling (EO), dan kies je voor de introducties. Werk je al met EO, dan vind je in dit programma inspiratie. En wie zich al verder in EO verdiept, vindt hier meer gespecialiseerde informatie.

EO-introductie. Je leert de vijf fasen van emotionele ontwikkeling kennen en herkennen bij je leerlingen. Door je begeleidingsstijl aan te passen haal je de stress omlaag en wordt leren weer beter mogelijk.

EO-inspiratie. EO is al een thema op jouw school. Je ziet hoe anderen het ideeëngoed vorm geven in de schoolwerking en het dagelijks toepassen op de klasvloer.

EO-specialisatie. Je hebt EO al behoorlijk in de vingers en je wilt je verder verdiepen in specifieke thema's: EO en autisme, onderliggende dynamieken bij eenzelfde gedrag, onveilige hechting en EO, EO binnen handelingsplanning en diagnostiek (o.a. CLB)...

In de namiddag kan je methodieken en spelvormen uitproberen waarmee je je team zin geeft om met emotionele ontwikkeling aan de slag te gaan. 

En uiteraard kom je ook naar deze dag om te netwerken: ontmoet inspirerende mensen uit je regio! Begin een overleg, spreek met iemand af om je verder op weg te helpen.